Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
11.1.2018 14:28
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se u Budimpešti sastao sa ministrom vanjskih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se 11. januara 2018. godine u Budimpešti sastao sa ministrom vanjskih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom.
Tokom sastanka, ministri su razgovarali o bilateralnim aktivnostima planiranim za 2018. godinu, kao i o nastavku procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine nakon okončanja procesa dostavljanja odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Ministar Sijarto je potvrdio svoje učešće na Regionalnoj ministarskoj konferenciji posvećenoj evropskim integracijama koju će Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine organizovati 23. februara 2018. godine u Banjaluci.

Na kraju razgovora, ministar Crnadak je izrazio zahvalnost na angažmanu mađarskog diplomate koji je od septembra 2017. godine dio tima Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zaduženog za proces evropskih integracija.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.