Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
5.1.2018 16:37
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u odvojene nastupne posjete ambasadoricu Arapske Republike Egipat u BiH i šefa misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 5. januara 2018. godine u odvojene nastupne posjete ambasadoricu Arapske Republike Egipat u BiH Halu El Bishlawy i šefa misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Petera Van der Auweraerta.
Ministar Crnadak je poželio sagovornicima dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspješnu diplomatsku misiju.

Tokom razgovora, ministar Crnadak je informisao ambasadoricu Bishlawy o glavnim spoljnopolitičkim prioritetima BiH – evropskim integracijama i regionalnoj saradnji, te je izrazio očekivanje da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u EU.
Ministar Crnadak je naglasio značaj dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje koja je ključna za privredni razvoj regiоna.
Ambasadorica Bishlawy je izrazila zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa i saradnje između dvije zemlje, te je istaknula opredijeljenost Arapske Republike Egipat za dalje unapređenje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, posebno u oblastima turizma, obrazovanja, privrede i borbe protiv terorizma i ekstremizma.

U razgovoru sa Peterom Van der Auweraertom ministar Crnadak je istaknuo da je saradnja sa Međunarodnom organizacijom za migracije veoma važna za Bosnu i Hercegovinu, te je sa sagovornikom razmijenio mišljenja o aktivnostima borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.
Šef misije IOM-a Peter Van der Auweraert upoznao je ministra Crnatka sa radom Međunarodne organizacije za migracije, kako u BiH tako i u regionu, istakavši nadu za daljom uspješnom saradnjom na svim nivoima vlasti u BiH.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.