Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.9.2017 12:16
Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 07. septembra  2017. godine  apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta.

Ministar Crnadak poželio dobrodošlicu apostolskom nunciju Pezzuti  i čestitamo mu na izboru za doajena diplomatskog kora. Zatim je ocijenio odnose Svete Stolice i Bosne i Hercegovine jako dobrim, bez otvorenih pitanja te se apostolskom nunciju Pezzuti  zahvalio na svemu što je do sada učinio tokom njegovog rada i boravka u BiH.
 
Ministar Crnadak u nastavku sastanka naveo je da BiH, u smislu inostranih poslova, ima dva prioritetna zadatka a  to su integracije u EU i razvoj regionalne saradnje. Dodao je da je apostolski nunicje Pezzeta imenovan za doajena diplomatskog kora u pravo vrijeme te da od njega očekuje  doprinos u razvoju i jačanju saradnje unutar diplomatskog kora i šire.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.