Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.8.2017 12:54
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann potpisali nota sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Savezne Republike  Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann 03. avgusta 2017. godine u Sarajevu su potpisali i razmijenili nota sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke, kojim se Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavlja iznos od 18.516.696,80 eura namijenjenih za projekte pod nazivom „Dodatne mjere zaštite životne sredine u energetskom sektoru“ u iznosu od 5.500.000,00 eura i „Odvod/prečišćavanje otpadnih voda u Zenici“ u iznosu od 13.016.696,80 eura.

U sklopu finansijskih sredstava namijenjenih za navedene projekte biće izdvojeno i dodatnih 500.000,00 eura za finansiranje popratnih mjera potrebnih za realizaciju i nadgledanje projekata, tako da je ukupan iznos sredstava namijenjenih za projekte 19.016.696,80 eura.

Nota je potpisana na službenim jezicima Bosne i Hercegovine kao i na engleskom i njemačkom jeziku, te je nakon potpisivanja izvršena razmjena nota.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 36. redovnoj sjednici, održanoj 27. juna 2017. godine, donijelo Odluku o prihvatanju Nota sporazuma o finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke za 2016. godinu, te je ovlastilo ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka da potpiše ovaj sporazum.

Nosilac posla je Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine, a Ministarstvo vanjskih poslova  je izvršilo razmjenu nota.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.