Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
31.7.2017 12:12
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak posjetio Paviljon Bosne i Hercegovine na 57. Venecijanskom bijenaleu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je 30. jula 2017. godine posjetio Paviljon Bosne i Hercegovine na 57. Venecijanskom bijenaleu.

Nosilac aktivnosti organizacije Paviljona Bosne i Hercegovine na ovoj kulturnoj manifestaciji je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske.

Bijenale je jedinstvena prilika da se kroz predstavljanje nacionalnih paviljona promoviše savremena umjetnost ali i kulturni potencijal jedne zemlje.

Bosnu i Hercegovinu na 57. Venecijanskom bijenaleu predstavlja umjetnik Radenko Milak sa projektom „Univerzitet katastrofe“ koji govori o izazovima vremena u kome živimo i različitim vrstama katastrofa sa kojima se svijet suočava.

Ministar Crnadak je čestitao na uspjehu dr Sariti Vujković, direktoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i komesaru Paviljona koja je bila domaćin posjete, te se zahvalio na uloženom trudu i provedenim aktivnostima koje su prethodile kako bi Republika Srpska i Bosna i Hercegovina bile adekvatno i dostojanstveno prezentovane.

Predstavljanje Bosne i Hercegovine na 57. Venecijanskom bijenaleu podržano je od strane Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.