Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.7.2017 13:02
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u Ohridu prisustvovao Večeri kulture Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prisustvovao je 15. jula 2017. godine Večeri kulture Bosne i Hercegovine koja je održana u Crkvi Svete Sofije u Ohridu.

Ministar Crnadak je tokom večeri razgovarao sa ministrom kulture Republike Makedonije Robertom Alagozovskim. U srdačnom razgovoru ministri su ukazali na značaj kulturne saradnje između dvije zemlje, izrazili nadu da će se saradnja u toj oblasti u narednom periodu intenzivirati, te istakli značaj što skorijeg potpisivanja Programa kulturne saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Veče kulture Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji je održano u okviru zvaničnog programa međunarodnog festivala "Ohridsko ljeto" na kome su nastupili operska pjevačica Dunja Simić iz Banjaluke i Kamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom "Žaba".

Prisutnima se obratila ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić koja je izrazila zahvalnost sponzorima festivala i svima koji su podržali događaj: počasnom konzulu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljani Damjanovskoj Jančevskoj, bosanskohercegovačkim kompanijama "Bosnalijek" i "Violeta", vinariji "Tikveš", "Pivari Skopje", brendu prirodne izvorske vode "Maya" i hotelu "Elite Plaza hotel & biznis centar" Skoplje.

Večeri kulture Bosne i Herecegovine prisustvovao je veliki broj uglednih gostiju, zvaničnika, predstavnika diplomatskog kora i ljubitelja umjetnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.