Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.5.2017 9:35
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak se sastao sa komesarom za ljudska prava Vijeća Evrope Nilsom Muižnieksom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 18. maja 2017. godine u Nikoziji sa komesarom za ljudska prava Vijeća Evrope Nilsom Muižnieksom.

Glavne teme sastanka bile su predstojeća posjeta komesara Muižnieksa Bosni i Hercegovini, koja je panirana od 12. do 16. juna 2017. godine, kao i posljednji izvještaj komesara o stanju ljudskih prava.

Ministar Crnadak je istakao podršku BiH osnovnim vrijednostima Vijeća Evrope, kao i radu komesara za ljudska prava. Ministar je pozdravio činjenicu da su u posljednjem izvještaju jedna od glavnih tema medijske slobode, jer je to jedno od najvažnijih pitanja u Bosni i Hercegovini za dalji razvoj demokratije.

Ministar Crnadak će večeras učestvovati na radnoj večeri ministara vanjskih poslova zemalja članica Vijeća Evrope, kojoj je domaćin ministar vanjskih poslova Republike Kipar Ioannis Kasoulides.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.