Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.4.2017 11:13
Prve bilateralne konsultacije između ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije održane u Jakarti

Prve bilateralne konsultacije između ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije održane su 13. aprila 2017. godine u Jakarti. Delegacije su predvodili pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za bilateralne odnose Amer Kapetanović i generalni direktor za Ameriku i Evropu u MVP Indonezije Muhamad Anshor. Konsultacije su održane kao sastavni dio realizacije memoranduma o saradnji između MVP BiH i MVP Indonezije.

Bila je to dobra prilika da se napravi pregled saradnje na svim važnim aspektima bilateralnih odnosa. U saradnji sa resornim institucijama u BiH identificirano je nekoliko bilateralnih sporazuma na kojima je potrebno raditi kako bi se stvorio što bolji okvir za saradnju, te su razmijenjene informacije o trenutnom statusu tih inicijativa.

Razgovarano je i o predstojećoj posjeti potpredsjednika Indonezije Muhameda Jusufa Kalle našoj zemlji koji će, na poziv Predsjedništva BiH, učestvovati na predstojećem Sarajevo Business Forumu na čelu velike privredne delegacije. Obostrano je ocijenjeno kako će ova važna posjeta biti dobra prilika da se bilateralni odnosi u budućnosti fokusiraju na što bolju ekonomsku saradnju.

Delegaciju MVP BiH primili su u odvojenim posjetama i potpredsjednik Indonezije Muhamed Jusuf Kalla, te zamjenik ministra vanjskih poslova Indonezije Abdurrahman Mohammad Fachir.

Delegacija MVP BiH se susrela i sa predsjednikom Vanjskotrgovinske komore Indonezije Rosanom P. Roeslanijem i rukovodstvom komore, te sa zamjenikom predsjedavajućeg Komiteta za kontrolu i koordinaciju investicija u i iz Indonezije Azharom Lubisem. Upriličeni je i veoma konstruktivan sastanak u Ministarstvu ekonomije Indonezije sa delegacijom koju je predvodila generalna direktorica za podršku ekonomskom razvoju i trgovini Ir Arlinda.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.