Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.4.2017 12:44
Potpredsjednik Indonezije Muhamed Jusuf Kalla primio delegaciju MVP BiH koju je predvodio pomoćnik ministra za bilateralne odnose Amer Kapetanović

Delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koju je predvodio pomoćnik ministra za bilateralne odnose Amer Kapetanović, primio je potpredsjednik Indonezije Muhamed Jusuf Kalla 12. aprila 2017. godine u Jakarti.

Ovaj susret upriličen je u sklopu posjete delegacije MVP BiH povodom redovnih bilateralnih konsultacija između zvaničnika dvaju ministarstava vanjskih poslova, a ovaj susret predstavlja još jednu potvrdu privrženosti Indonezije razvoju prijateljskih odnosa sa BiH.

Potpredsjednik Kalla prihvatio je poziv Predsjedništva BiH te će biti specijalni gost predstojećeg Sarajevo Business Foruma na čelu brojne poslovne delegacije iz Indonezije.

Ovaj prijem kod jednog od najviših zvaničnika Indonezije, delegacija MVP BiH iskoristila je da prenese pozdrave najviših zvaničnika naše zemlje, te kako bi potpredsjednika Kallu upoznala sa prioritetima vanjske politike BiH, važnim regionalnim procesima i inicijativama na Zapadnom Balkanu sa posebnim naglaskom na agendu EU - Zapadni Balkan Connectivity 2020.

Delegacija MVP BiH boravi u Republici Indoneziji povodom prvih bilateralnih političkih konsultacija ministarstava vanjskih poslova otkako su uspostavljeni diplomatski odnosi. Naša delegacija, koju predvodi pomoćnik Kapetanović i u kojoj je ambasador BiH u Indoneziji Muhamed Čengić, će imati seriju radnih sastanaka sa delegacijom Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije koju će predvoditi politički direktor za Ameriku i Evropu ambasador Muhammad Anshor.

Delegacija MVP BiH se susrela i sa predsjednikom Vanjskotrgovinske komore Indonezije Rosanom P. Roeslanijem i rukovodstvom komore, te sa zamjenikom predsjedavajućeg Komiteta za kontrolu i koordinaciju investicija u i iz Indonezije Azharom Lubisem. Upriličeni je i veoma konstruktivan sastanak u Ministarstvu ekonomije Indonezije sa delegacijom koju je predvodila generalna direktorica za podršku ekonomskom razvoju i trgovini  Ir Arlinda.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.