Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.4.2017 12:40
Pomoćnik ministra za multilateralne odnose Almir Šahović primio pismo o stupanju na dužnost rezidentne predstavnice UNHCR za BiH Anne-Christine Eriksson

Pomoćnik ministra za multilateralne poslove Almir Šahović je 13. aprila 2017. godine, u ime ministra vanjskih poslova BiH, primio pismo o stupanju na dužnost novoimenovane rezidentne predstavnice UNHCR za BiH i Jugoistočnu Evropu Anne-Christine Eriksson, sa sjedištem u Sarajevu.

U prigodnom razgovoru, pomoćnik ministra Šahović je u ime MVP BiH zaželio gospođi Eriksson dobrodošlicu u BiH te još jednom podvukao veoma dobru saradnju BiH i UNHCR.

Tokom razgovora, sagovornici su razmjenili mišljenja o najaktuelnijim pitanjima iz međunarodnih odnosa, sa posebnim osvrtom na aktivnosti BiH u sistemu UN.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.