Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
11.4.2017 12:07
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u posjet poslovnu delegaciju iz Mumbaija predvođenu počasnim konzulom za države Maharasatra i Goa u Indiji Suhasom Mantriem

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 11. aprila 2017. godine u posjet poslovnu delegaciju iz Mumbaija predvođenu počasnim konzulom za države Maharasatra i Goa u Indiji Suhasom Mantriem.

Zamjenik Brkić je na početku sastanka pozdravio počasnog konzula Suhas Mantria, predsjednika Indian Bosnian Business Forum Sudhira Navlakha, predsjednika Vijeća za razvoj bh. turizma u Indiji Prakasha Banga kao i ostale članove delegacije. Delegaciju Indije čine ugledni biznismeni u različitim oblastima koji su okupljeni u okviru Biznis foruma, koji, kako je rečeno, djeluje pod egidom Počasnog konzulata BiH.

Čestitao je počasnom konzulu Mantriju na imenovanju za počasnog konzula, na rezultatima i projektima koje realizuje, kao i na organizaciji posjete BiH prve veće poslovne delegacije Indije, koja je ikada posjetila BiH, imajući u vidu kratko vremensko djelovanje konzulata.

Zamjenik Brkić upoznao je delegaciju iz Indije sa unutrašnjopolitičkim prilikama, regionalnoj saradnji kao i vanjskopolitičkim ciljevima BiH. Razgovarano je o privrednim segmentima u kojima postoje mogućnosti za uspješan nastup kompanija iz Indije i BiH na tržištima dvije zemlje sa posebnim osvrtom na turizam, IT sektor, vojnu, drvnu i farmaceutsku industriju, te o saradnji u oblasti obrazovanja.

Sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje te da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, uz mogućnost razvoja u privrednom sektoru.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.