Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
30.7.2021 17:04
Ministrica Turković uputila telegram saučešća povodom požara u Turskoj

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković uputila je danas, 30. jula 2021. godine, ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu telegram saučešća povodom katastrofalnih požara koji su pogodili južni dio države u okolici Antalije. 

Prema poslјednjim informacijama, najmanje četiri osobe su smrtno stradale. 

"Upućujem vam iskrene riječi saučešća u ovim teškim trenucima posebno porodicama nastradalih sa želјom da spasilački napori budu uspješni. Vjerujemo da će Republika Turska savladati nedaće te da će štete biti najmanje moguće. Narod i građani Bosne i Hercegovine su uz vas", navedeno je, između ostalog u telegramu saučešća.  

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari te Generalni konzulat BiH u Istanbulu pomno prate situaciju. Prema službenim informacijama lokalnih vlasti u Antaliji nema povrijeđenih ili nastradalih državlјana Bosne i Hercegovine.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu uspostavio je dežurnu liniju operativnu 24 sata na koju se u slučaju potrebe mogu obratiti državlјani BiH koji borave u navedenoj regiji.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.