Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.11.2019 16:28
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 13. novembra 2019. godine u posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zoricu Bukinac.

Ministar Crnadak je iskazao zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i saradnje i izrazio opredjeljenost BiH za daljnjim unapređenjem odnosa sa Slovenijom na svim poljima. Informisao je ambasadoricu o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH i odnosima sa susjednim zemljama i zemljama u regiji.

Razgovarano je o nastavku ugovornog regulisanja odnosa između dvije zemlje i memorandumima koji su fazi pripreme za potpisivanje.

Na sastanku su razmijenjene i informacije o predstojećoj posjeti članova Predsjedništva BiH Republici Sloveniji koja je planirana za početak decembra.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.