Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.6.2019 16:52
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa direktorom Direkcije za vanjsku trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kralјevine Saudijske Arabije

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je 18. juna 2019. godine u Rijadu sa direktorom Direkcije za vanjsku trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kralјevine Saudijske Arabije Abdulrahmanom Ahmadom Alharbijem.

Sastanak je održan u sklopu trodnevne posjete delegacije Ministarstva vanjskih poslova BiH Kralјevini Saudijskoj Arabiji, koju predvodi ministar Crnadak. Glavne teme razgovora bile su mogućnost razvoja ekonomske saradnje BiH i Kralјevine Saudijske Arabije, te potencijalne nove investicije u BiH.

Zajednički je konstatovano da su polјoprivreda, turizam i industrija prioriteti u saradnji dvije zemlјe. Takođe je dogovoreno da nadležne institucije BiH i Kralјevine Saudijske Arabije u oblasti trgovine, ekonomije i investicija intenziviraju zajedničke aktivnosti, kako bi u narednom periodu bio ostvaren bolјi rezultat.

Direktor Direkcije za vanjsku trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kralјevine Saudijske Arabije istakao je da postoji interes za ulaganje u BiH. On je naglasio da je u toku rad ekspertskog tima na analizi stanja u oblasti polјoprivrede, te da će u narednom periodu delegacija te Direkcije i Ministarstva posjetiti BiH.

Delegacija MVP BiH posjetila je danas i Nacionalni muzej Kralјevine Saudijske Arabije. Posjeta se nastavlјa sutra sastankom sa ministrom vanjskih poslova Kralјevine Saudijske Arabije Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i posjetom saudijskom Diplomatskom institutu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.