Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
22.3.2019 13:05
U Sarajevu održan sastanak političkih direktora SEECP-a i direktora za Zapadni Balkan EU COWEB

U okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine Procesom za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) i predsjedavanja Rumunije Evropskom unijom, 22. marta 2019. godine u Sarajevu je održan sastanak Radne grupe EU za Zapadni Balkan (EU COWEB) i učesnica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) na nivou direktora za Zapadni Balkan članica EU i političkih direktora SEECP-a.

Sastanak je otvorio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, koji je tom prilikom istakao značaj regionalne saradnje i sinergijskog djelovanja regionalnih inicijativa sa institucijama Evropske unije. Također je upoznao učesnike sa aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima na svom evropskom putu i izrazio očekivanje da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status do kraja 2019.godine.

Glavna tema sastanka, kojim su zajednički predsjedavale Bosna i Hercegovina kao predsjedavajuća SEECP-a i Rumunija kao predsjedavajuća EU je bila jačanje regionalne saradnje i uspostava bolje sinergije regionalnih inicijativa sa Evropskom unijom. Na sastanku su učestvovali predstavnici članica EU, učesnica SEECP-a, Komisije EU, Evropske službe za vanjske poslove, te Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Razmijenjena su mišljenja u pogledu evropskog puta Zapadnog Balkana, sa posebnim akcentom na naredne korake u tom pravcu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.