Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
21.3.2019 10:45
Dani Frankofonije u BiH predstavljeni u Francuskom institutu u Sarajevu

Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za multilateralne odnose Almir Šahović, sa ambasadorima Republike Francuske Guillaumeom Roussonom, Republike Grčke Georgiosom   Iliopoulosom, Arapske Republike Egipat Halom Bishlawy i Rumunije Danom-Manuelom Constantinescu, kao i sa šefom Diplomatskog Ureda Kraljevine Belgije u BiH Williamom Asselbornom, je u srijedu 20. marta 2019 godine u prostorijama Francuskog instituta u Sarajevu inaugurirao Dane Frankofonije u BiH.

U svom obraćanju, pomoćnik ministra Šahović je istakao značaj koji BiH pridaje svom učešću u radu Međunarodne organizacije za Frankofoniju, koja okuplja 84 zemlje sa pet kontinenata. Šahović je posebno ukazao na bogatstvo kulturnih različitosti, kao i veliki potencijal koji Frankofonija nudi svojim članicama u domenu političke i ekonomske saradnje.
Pozvao je građane BiH da uzmu učešća u mnoštvu kulturnih manifestacija, koje će se povodom Dana Frankofonija održati širom BiH u narednom periodu.

Detaljan program manifestacija povodom Dana Frankofonije može se naći na linku:
http://institutfrancais.ba/fr/culture-journees-de-la-francophonie-2019-sarajevo-mostar-banja-luka/

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.