Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.2.2019 16:42
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 15. februara 2019. godine u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Ji Pinga. 

Na početku razgovora ministar Crnadak je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Pingu u Bosnu i Hercegovinu te iskazao zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa između BiH i Kine. Naglasio je i kako je u posljednje vrijeme došlo do intenzivisanja saradnje, posebno na ekonomskom planu. Ministar Crnadak je izrazio nadu da će uspješna saradnja BiH i Kine biti nastavljena i u ovoj godini, s težištem na započete infrastrukturne i energetske projekte.

Ambasador Ping se zahvalio na dobrodošlici ministru Crnatku te izrazio podršku napretku odnosa između dviju država u svim područjima od zajedničkog interesa. Naglasio je i sve veću zainteresovanost kineskih građana i privrednika koji žele da posjete i investiraju u BiH, zahvaljujući stupanju na snagu Sporazuma između BiH i NR Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša.

Ministar Crnadak je na kraju razgovora poželio ambasadoru Pingu uspješnu diplomatsku misiju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.