Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
16.4.2018 11:58
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se sa ambasadoricom Arapske Republike Egipat Halom Bishlawy i ambasadorom Saudijske Arabije Hanijem Abdullahom Momenahom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 16. aprila 2018. godine sa ambasadorima Arapske Republike Egipat i Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Halom Bishlawy i Hanijem Abdullahom Momenahom.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji, odnosima između naše zemlje, Saudijske Arabije i Egipta te borbi protiv terorizma.

Ministar Crnadak izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima i iskazao opredjeljenje za nastavkom i proširenjem saradnje ovih zemalja. Istaknuo je kako BiH ostaje snažno opredijeljena kao dio globalne borbe protiv terorizma te naglasio da će BiH nastaviti podržavati Globalnu koaliciju za borbu protiv ISIL-a. Pridružio se osudama terorističkih napada na teritoriji Egipta te ispaljivanja balističkih raketa iz Jemena na gradove u Saudijskoj Arabiji. Ministar Crnadak izrazio je zabrinutost zbog sukoba u arapskom svijetu i uputio poziv da se svi nesporazumi rješavaju dijalogom i mirnim putem.

Ambasadori Egipta i Saudijske Arabije iskazali su podršku svim aktivnostima u Bosni i Hercegovini te iskazali zahvalnost za saradnju sa našom zemljom u borbi protiv terorizma.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.