Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
16.3.2018 11:40
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u posjetu direktora Direktorata za evropsku saradnju u MVP Ruske Federacije Andreya V Kelina

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 16. marta 2018. godine u posjetu direktora Direktorata za evropsku saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije Andreya V Kelina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u BiH Peter Ivancov.

Ministar Crnadak i direktor u MVP RF Kelin su razgovarali o bilateralnim odnosima BiH i Rusije i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regiji. Naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija imaju dobre i stabilne odnose koji bi mogli biti dodatno unaprijeđeni osobito na ekonomskom planu.

Ministar Crnadak je informirao o današnjem sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana, kojem je on domaćin, istaknuvši da BiH veliki značaj daje regionalnoj saradnji jer u njoj vidi mogućnost za ekonomski napredak i izgradnju infrastrukture. Dodao je da želja Bosne i Hercegovine da se uključi u evropske tokove i postane članicom Evropske unije ne znači da ne može istovremeno razvijati dobre, prijateljske i snažne ekonomske veze sa Ruskom Federacijom.  Ministar Crnadak je uputio poziv ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu da u toku ove godine učini posjetu Bosni i Hercegovini, što bi dalo dodatni poticaj jačanju bilateralnih odnosa.

Direktor u MVP RF Kelin je istaknuo da Ruska Federacija uvažava nastojanje BiH da se približi Evropskoj uniji i cijeni njenu poziciju u međunarodnim odnosima.

Sagovornici su razgovarali i o drugim regionalnim i globalnim temama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.