Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.12.2017 14:30
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u Beču se sastao sa ministrom za Evropu, integraciju i vanjske poslove i kandidatom za novog austrijskog kancelara Sebastianom Kurzom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 8. decembra 2017. godine u  Beču, nakon završetka ministarskog zasjedanja OSCE-a, sa ministrom za Evropu, integraciju i vanjske poslove i kandidatom za novog austrijskog kancelara Sebastianom Kurzom.

Glavne teme razgovora bile su evropska budućnost regiona Zapadnog Balkana, evropske integracije i nastavak reformi u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora ministar Crnadak je istaknuo da je Republika Austrija prijateljska zemlja koja snažno podupire BiH u raznim oblastima, te da je ministar Kurz u svom mandatu pokazao i ličnu posvećenost BiH, njenoj demokratizaciji i približavanju EU što je potvrdio brojnim posjetama Sarajevu i Banjaluci.

Ministar Kurz se zahvalio ministru Crnatku na saradnji koju su imali kao ministri vanjskih poslova i izrazio uvjerenje da će nova austrijska vlada nastaviti sa konkretnom i snažnom potporom evropskoj budućnosti BiH.

Sastankom sa saveznim ministrom Kurzom, ministar Crnadak završava dvodnevni boravak u Beču, tokom kojeg je sudjelovao na 24. zasjedanju Ministarskog vijeća OSCE-a, održao bilateralne sastanke sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavcom, ministrom vanjskih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, predstavnikom za slobodu medija OSCE-a Harlemom Desirom, te sudjelovao na specijalnom događaju posvećenom izazovima i opasnostima pred kojima se danas nalazi kršćanstvo koji su organizirali ministri vanjskih poslova Mađarske i Ruske Federacije Peter Szijjarto i Sergey Lavrov.

Link za download video materijala.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.