Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
24.4.2017 16:30
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak otvorio izložbu fotografija "Put svile - novi izgled”

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, zajedno sa ambasadoricom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo, otvorio je izložbu fotografija pod nazivom "Put svile - novi izgled" koja je postavljena u prostorima Brusa-bezistana.

Izložbu je organizovala Ambasada Narodne Republike Kine u Sarajevu povodom predstojećeg Foruma "Pojas i put", koji će se održati 14. maja 2017. godine u Pekingu, a ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak će biti jedan od učesnika.

U kratkom obraćanju prisutnina na otvaranju izložbe, ministar Crnadak je istako da izložba ima tri dimenzije: potvrdu dobrih bilateralnih odnosa BiH i Kine, najavu Foruma "Pojas i put", te iskazivanje poštovanja značaju puta svile, kako onog tradicionalnog, tako i novopokrenute inicijative NR Kine pod tim nazivom.

Ministar Crnadak je potvrdio da će 14. i 15. maja 2017. godine učestvovati na predstojećem Forumu koji vidi kao mogućnost da sa kineskim, ali i sa kolegama iz ostalih zemalja učesnica Foruma napravimo korake ka boljoj saradnji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.