Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
20.1.2017 16:27
U Zagrebu održane političke bilateralne konsultacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske

Političke bilateralne konsultacije između Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske održane su 20. januara 2017. godine u Zagrebu. Izaslanstva su predvodili zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Zdravka Bušić. Konsultacije su održane u funkciji pripreme zajedničke sjednice Vijeće ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

Zamjenik ministra Josip Brkić i državna tajnica Zdravka Bušić su konstatirali da su sveukupni bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske dobri i prijateljski, te izrazili obostrani interes za njihovo unapređenje, čemu će doprinijeti i planirano održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske.

Osim o suradnji na bilateralnom i multilateralnom planu, razgovarano je i o otvorenim pitanjima između dvije države čijem će se rješavanju posvetiti pažnja u narednom razdoblju.

Na sastanku je pozdravljen napredak koji je Bosna i Hercegovina postigla na putu prema Evropskoj uniji i izražena spremnost Republike Hrvatske za daljnju podršku, pomoć i prijenos iskustava. Također je potvrđena bezrezervna potpora procesu NATO integracija Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.