Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
18.1.2017 12:54
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u nastupnu posjetu ambasadora IR Iran Mahmouda Heidarija

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 18. januara 2017. godine u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Mahmouda Heidarija.

Zamjenik ministra Brkić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Heidariju u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješan rad i boravak u BiH tokom angažmana i diplomatske misije u Ambasadi IR Irana u Sarajevu. Ocijenio je da su politički odnosi između BiH i IR Iran dobri i prijateljski, kao i saradnja na svim nivoima. Istaknuo je zadovoljstvo što je u posljednje dvije godine realizirano nekoliko susreta visokih delegacija i privrednika dvije zemlje.

Sugovornici su se složili da obim trgovinske razmjene nije na nivou realnih mogućnosti koje dvije zemlje imaju i da u narednom razdoblju treba uložiti dodatne napore za unapređenjem privredne saradnje. Ocijenjeno je da će predstojeća posjeta ministra vanjskih poslova Irana Bosni i Hercegovini, u martu ove godine, predstavljati značajan korak u intenziviranju saradnje u oblasti ekonomskih odnosa, s obzirom da će u pratnji ministra biti i delegacija privrednika iz Irana.

Tokom susreta je razgovarano i o drugim pitanjima u odnosima između BiH i Irana.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.