Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.4.2021 13:29
Ambasadorica Mlinarević razgovarala s državnom tajnicom za EU Milenom Hrdinkovom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević susrela se 14. aprila 2021. godine sa češkom državnom tajnicom za EU Milenom Hrdinkovom.

Teme razgovora bila su bitna pitanja za obje zemlje, a dosadašnja saradnja ocijenjena je kao vrlo uspješna u svakom segmentu. Obzirom na pandemiju koronavirusa, glavna tema je bila imunizacija i relaksacija mjera u budućnosti koje su presudne za nastavak saradnje kako u ekonomskom, tako i u turističkom i naučnom pogledu.

Fokus razgovora bio je na euroatlantskim integracijama BiH,  programu reformi, te 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Hrdinkova je naglasila tradicionalnu češku posvećenost partnerstvu i saradnji s BiH, istaknuvši da je Češka oduvijek pružala podršku integraciji zemalja zapadnog Balkana u EU.

Ambasadorica Mlinarević iskoristila je priliku za zahvali na kontinuiranoj pomoći koju Češka Republika pruža tokom posljednjih godina našoj zemlji, ulaganjima u različite projekte, stipendiranjem naših studenata, podrškom civilnom društvu i lokalnim zajednicama. Obje sagovornice istaknule su uvjerenje i nadu u još bolje unapređenje odnosa kako bi se stvorilo više prilika za poslovnu saradnju. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.