Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.5.2019 12:50
Manifestacija "Večer Bosne i Hercegovine" organizirana u Dubaiju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović otvorio je manifestaciju „Večer Bosne i Hercegovine“ koja je u okviru ramazanskog programa održana 23. maja 2019. godine u Dubai Molu, drugom najvećem molu na svijetu. U kraćem obraćanju ambasador Mujkanović je zahvalio organizatoru - Odsjeku za Islamske poslove i dobrotvorne aktivnosti u Dubaiju na ukazanoj prilici da se širokom auditoriumu predstave tradicija i običaji muslimana u Bosni i Hercegovini za vrijeme ramazana.

Posjetiocima, među kojima je bio veliki broj državljana Bosne i Hercegovine, prikazan je promotivni video prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, recitovana poezija poznatih bosanskohercegovačkih pjesnika, te prikazana tradicionalna muslimanska nošnja kao i umjetničke slike sa poznatim motivima naše zemlje. Posjetioci ove večeri su imali priliku da se druže sa ostalim učesnicima programa - bosanskohercegovačkim državljanima, te uče na licu mjesta vještine tradicionalnog bosanskog veza, degustiraju baklavu, lokume „Klas“ i bosansku kafu „Zlatna džezva“.

Tokom bogatog interaktivnog programa učesnicima kviza i posjetiocima podijeljene su mnogobrojne nagrade sponzora: Butik „One Piece Concept“ iz Abu Dabija, firma „Balkan Trading“ i restoran „Bosnian House“ iz Dubaija, kao i proizvodi Dr. Pasha.

Ramazanski program se održava tokom cijelog mjeseca ramazana pod pokroviteljstvom Njegovog Visočanstva Šeika Mohameda bin Rašida Al Maktouma, potpredsjednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.