Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.11.2018 11:29
Stupanje na snagu Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državlјana dvije zemlјe

Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državlјana dvije zemlјe, koji su potpisali ministri vanjskih poslova BiH i Republike Makedonije Igor Crnadak i Nikola Dimitrov 12. marta 2018. godine, stupa na snagu sutra, 1. decembra 2018. godine.

Stupanjem na snagu pomenutog Sporazuma, građani BiH i Republike Makedonije će od 1. decembra 2018. godine granične prelaze pomenutih zemalјa moći prelaziti sa ličnim kartama.

Sporazumom je regulisano da će stupiti na snagu 30 dana nakon prijema poslјednjeg pismenog obavještenja da su ispunjene unutrašnje zakonske procedure za stupanje Sporazuma na snagu. Poslednja notifikacija Ministarstva vanjskih poslova BiH primlјena u Ambasadi Republike Makedonije 23. oktobra 2018. godine, te je kao datum stupanja Sporazuma na snagu utvrđen 1. decembar 2018. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.