Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.11.2018 10:36
Ambasador Jugoslav Jovičić predao akreditivna pisma izvršnom tajniku CTBTO Lassinu Zerbo

Ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Jugoslav Jovičić predao je akreditivna pisma izvršnom tajniku Organizacije Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO) Lassinu Zerbo u petak 2. novembra.

Ambasador Jovičić je naglasio da Sveobuhvatni sporazum o zabrani nuklearnih pokusa (CTBT) predstavlja važan stup međunarodnog nuklearnog razoružanja. Pozdravio je napore CTBTO-a na čelu sa Zerbom prema globalnom nuklearnom razoružanju i postizanju trajnog mira i univerzalne sigurnosti u svijetu. Izrazio je interes za sudjelovanje stručnjaka iz Bosne i Hercegovine na vježbama i tečajevima u oblastima vezanim za CTBT.

Izvršni tajnik Lassina Zerbo se zahvalio na potpori  CTBTO-u i istaknuo važnost senzibilizacije i potpore svake od zemalja članica za stupanje na snagu CTBT. U vezi stupanja na snagu CTBT još  uvijek  je potrebna njegova ratifikacija u osam zemalja. Pozdravio je interes za istraživanje i obuke u oblastima vezanim za CTBT i zaželio ambasadoru Jovičiću puno uspjeha u radu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.