Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.8.2018 15:28
Ambasadoru Subašiću uručena Povelja zahvalnosti za doprinos u radu diplomatskog kora i razvoj bilateralnih odnosa

Ambasadoru Bosne i Hercegovine u Republici Indiji Sabitu Subašiću Povelju zahvalnosti za izuzetan doprinos u radu diplomatskog kora, kao i za promociju turističkih, kulturnih, ekonomskih i obrazovnih potencijala svoje zemlje, uručio je doajen diplomatskog kora u Indiji ambasador Dominikanske Republike Frank Hans Dannenberg Castellanos, 3. avgusta 2018. godine.

Povelja je ambasadoru Subašiću uručena tokom radne večere koju je za ambasadore koji napuštaju i one koji su nedavno stupili na dužnost u Indiji organizirao ambasador Castellanos.

Tom je prilikom ambasador  Castellanos, istakao da je sa svojom porodicom, na inicijativu ambasadora Subašića posjetio BiH, te da nosi najljepše uspomene o prirodnim ljepotama, gostoprimstvu, bogatom kulturnom i historijskom nasljeđu ove zemlje. Pozvao je i ostale predstavnike diplomatskog kora da posjete BiH i sami se uvjere u prirodne ljepote i kulturno-historijske spomenike, koji svjedoče o bogatoj historiji i tradiciji ove zemlje.

Doajen diplomatskog kora je istakao pojedinačne doprinose ambasadora BiH, Belgije, Holandije, Luksemburga, Jordana i Kostarike, koji krajem avgusta završavaju svoj mandat i izrazio uvjerenje da će i nakon isteka mandata ostati posvećeni razvoju odnosa svojih zemalja sa Indijom.

Generalni sekretar MVP Indije Vijay Gokhale koji je također prisustvao događaju se zahvalio ambasadoru Subašiću na sveukupnom doprinosu u razvijanju odnosa dvije zemlje tokom njegovog  mandata i izrazio uvjerenje da će, bez obzira na funkciju koju bude obavljao u narednom periodu, nastaviti aktivno doprinositi jačanju prijateljskih, ekonomskih, kulturnih, obrazovnih  i sportskih veza dvije zemlje.

Ambasador Subašić se zahvalio na saradnji MVP Indije u protekle četiri godine i istakao dobre profesionalne i prijateljske odnose koje je ostvario sa svim institucijama. Naglasio je da će svojim daljim angažmanom ostati posvećen daljem jačanju odnosa dvije zemlje, posebno na planu razvijanja ekonomskih odnosa.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.