Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
29.6.2018 12:01
Ambasador BiH u Japanu Borislav Marić prisustvovao prezentaciji japanskih gradova Hagi i Yabu u Tokiu i tom prilikom sreo se sa zamjenikom ministra inostranih poslova Japana Makitom Shimokavom

Ambasador BiH u Japanu Borislav Marić prisustvovao prezentaciji japanskih gradova Hagi  i Yabu koje je  održana 27.juna 2018. u Tokiu i tom prilikom sreo se sa zamjenikom ministra inostranih poslova Japana  Makitom Shimokavom (.Makita Shimokawa).

U organizaciji Ministarstva inostranih poslova Japana, u Tokiju je održana prezentacija gradova, Hagi, prefektura Yamaguchi, i Yabu- City. Na prezentaciji su kao domaćini učestvovali gradonačelnici navedenih gradova Kenji Fujimichi, Hirose Sakae i zamjenik ministra inostranih poslova Japana Makita Shimokava. Učešće i doprinos ovoj manifestaciji uzele su brojne ugledne zvanice iz Japana i brojni članova diplomatskog kora u Tokiu.

Zamjenik ministra inostranih poslova Japana Shimokava se zahvalio delegaciji BiH, koja je aktivno učestvovala u diskusiji koja je održana nakon održane prezentacije.
U svom obraćanju ambasador Marić je uputio riječi zahvalnosti gradonačelnicima gradova na uspješnoj prezentaciji i prihvatio pozive za sastanke na kojima bi dogovorili saradnju u oblasti   ekonomije, turizma, obrazovanja, kulture i drugim vidovima bilateralne saradnje sa gradovima iz BiH. Ambasador Marić se zahvalio i zamjeniku ministra Japana Shimokavi za dobru organizaciju predstavljanja gradova te naveo da razvoj bilateralnih odnosa dvije zemlje zavisi, prije svega, od dobro uspostavljene bilateralne saradnje na nivou lokalnih i regionalnih zajednica.




23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.