Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.1.2018 15:42
Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Azerbejdžan Bakir Sadović predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Azerbejdžan Ilhamu Alijevu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Azerbejdžan Bakir Sadović, sa sjedištem u Ankari, predao je 08. januara 2018. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Azerbejdžan Ilhamu Alijevu.

Tokom razgovora predsjednik Alijev je istaknuo da dvije zemlje imaju odlične političke odnose, a da se u narednom periodu trebaju intenzivirati i ekonomski odnosi. U tom kontekstu je najavio svoju skoru posjetu Bosni i Hercegovini.

Ambasador Sadović je naglasio značaj investicije iz Azerbejdžana u tvornicu voća i povrća u Doboju koja će doprinijeti ekonomskom jačanju cijelog dobojskog regiona, ali i Bosne i Hercegovine.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.