Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.11.2017 14:28
Ambasada BiH u Zagrebu i Vojno diplomatsko predstavništvo BiH obilježili Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu i Vojno diplomatsko predstavništvo BiH u Republici Hrvatskoj svečanim prijemom, koji je održan u Zagrebu, 30. novembra 2017. godine, obilježili su Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Domaćini prijema bili su ambasadorica BiH u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj i vojni izaslanik BiH u Republici Hrvatskoj brigadir Siniša Ostojić.

Ambasadorica Paškalj je pozdravila sve goste u ime Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine - Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zahvalila se na odzivu na prijem, te čestitala Dan Oružanih snaga svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Brigadir Siniša Ostojić je predstavio ključne aktivnosti u 12 godina izgradnje Oružanih snaga i sistema odbrane BiH, te istaknuo da je reforma odbrane bila temeljna i dalekovidna promjena strukture organizacije koja je odigrala vrlo važnu ulogu dajući nadu da su pozitivne promjene moguće, kao i u povećanju vidljivosti države u vrlo važnom segmentu regionalnih i međunarodnih odnosa.

Prijem su svojim prisustvom uveličale visoke zvanice iz državnih institucija Republike Hrvatske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, Grada Zagreba, vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, te polaznici vojnog obrazovanja i usavršavanja iz BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.