Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.11.2017 14:31
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa gradonačelnikom Grada Skoplja Petrom Šilegovim

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 6. novembra 2017. godine u Skoplju sa gradonačelnikom Grada Skoplja Petrom Šilegovim.

Ambasadorica Babić je gradonačelniku Šilegovu, koji je nedavno preuzeo funkciju prvog čovjeka glavnog grada Republike Makedonije, zaželjela uspješan mandat i izrazila uvjerenje da će saradnja Ambasade Bosne i Hercegovine u Skoplju i Grada Skoplja biti uspješna.

Ambasadorica Babić i gradonačelnik Šilegov su posebno naglasili značaj saradnje glavnih gradova BiH i Makedonije i u tom smislu izrazili zadovoljstvo jer će vrlo skoro u Skoplju biti potpisan Sporazum o bratimljenju između Grada Sarajeva i Grada Skoplja, koji će otvoriti brojne mogućnosti za saradnju u različitim oblastima.

Također je pozdravljena saradnja međunarodnih festivala Baščaršijske noći i Skopsko ljeto kao i inicijativa za uspostavljanje saradnje Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Sv. Kirilo i Metodije iz Skoplja.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.