Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.9.2017 15:21
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa zamjenicom predsjednika Vlade i ministricom odbrane Republike Makedonije Radmilom Šekerinskom Jankovskom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 12. septembra 2017. godine u Skoplju sa zamjenicom predsjednika Vlade i ministricom odbrane Republike Makedonije Radmilom Šekerinskom Jankovskom.

Ambasadorica Babić je ministrici Šekerinskoj čestitala na imenovanju i zaželjela uspješan mandat na čelu Ministarstva odbrane Republike Makedonije. Obostrano je pozdravljena dobra bilateralna saradnja BiH i Makedonija, kao i saradnja dvije zemlje na multilateralnom planu u oblasti odbrane i izražena spremnost za dalje unapređenje odnosa i saradnje.

Posebno je naglašen značaj Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Republike Makedonije o saradnji na području odbrane na osnovu kojeg partnerske strane usaglašavaju i donose godišnje planove saradnje.

Ambasadorica Babić i ministrica Šekerinska su razmijenile informacije o aktuelnim aktivnostima dvije zemlje iz oblasti odbrane, evroatlantskim integracijama, te aktuelnim projektima saradnje dvije zemlje i razmjeni posjeta na visokom niovu. Posebno je naglašen značaj regionalne saradnje i potreba njenog daljeg intenziviranja.

Ambasadorica Babić se ministrici Šekerinskoj posebno zahvalila na školovanju kadeta iz BiH na Vojnoj akademiji Armije Makedonije Mihajlo Apostoloski i izrazila zainteresiranost BiH za dalji nastavak ovog vida saradnje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.