Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.9.2017 16:37
Ambasador BiH u Mađarskoj Aleksandar Dragičević sastao se sa ministrom poljoprivrede Mađarske Sandorom Fazekašom

Ambasador BiH u Mađarskoj Aleksandar Dragičević sastao se 07. septembra 2017. godine sa ministrom poljoprivrede Mađarske Sandorom Fazekašom tokom 20. diplomatske berbe grožđa održane u svjetski poznatom vinskom regionu Tokaj.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u odnosima dvije države u oblasti poljoprivrede. Posebno je naglašen, kao vrlo značajan primjer, angažman mađarskog eksperta iz oblasti poljoprivrede u institucijama BiH čiji je glavni zadatak prijenos iskustava, ekspertize i pomoći nadležnim institucijama BiH za povlačenje sredstava iz EU fondova. Također su sagledane i mogućnosti oko nastupa mađarskih poljoprivrednika na sajmovima u BiH, te stepen implementacije postojećih akcionih planova koji su usvojeni od strane nadležnih institucija dvije države u oblasti poljoprivredne saradnje.

Ovom prigodom ambasador Dragičević se sastao i sa državnim sekretarom u Ministarstvu vanjskih poslova Mađarske za pitanja javne administracije Csabom Balogom. Razmijenjene su informacije o aktivnostima koje se poduzimaju sa ciljem poboljšanja sveukupne bilateralne saradnje između dvije države. Razgovarano je i o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti kulture, znanosti i obrazovanja, predstojećim skupovima i aktivnostima država članica V4, uzimajući u obzir da 2017. godine Mađarska predsjedava ovom regionalnom inicijativom.

20. diplomatska berba grožđa organizovana je u saradnji Ministarstva poljoprivrede i Ministarstvo vanjskih poslova Mađarske.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.