Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.9.2017 14:07
Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Haagu učestvovala na festivalu ambasada „Embassy Fest“

Na inicijativu Ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu, Bosna i Hercegovina je po prvi puta učestvovala na tradicionalnom festivalu ambasada „Embassy Fest“, koji je održan 1. i 2. septembra 2017. godine u Den Haagu pod sloganom „Jačanje globalne kulture“.

Na festivalu je učestvovalo 57 ambasada akreditiranih u Kraljevini Nizozemskoj, koje su predstavile svoje turističke zajednice, udruženja i umjetnike sa ciljem promoviranja kulture, gastronomije i tradicije svojih zemalja.

Bosnu i Hercegovinu predstavilo je udruženje BIHRO iz Rotterdama, koje okuplja građane porijeklom iz BiH i koje je aktivno već duži niz godina. Horska i folklorna sekcija udruženja su izvele pjesme i plesove naroda Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković, kao i ostali uposleni Ambasade, podržali su predstavljanje BiH kako organizacijom učešća bosanskohercegovačkih predstavnika, tako i prisustvom na Festivalu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.