Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.7.2017 16:35
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ankari organizovala manifestaciju „Dan Bosne i Hercegovine“

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Ankari i Privredne komore Ankare 5. jula 2017. godine u Ankari je održana manifestacija „Dan Bosne i Hercegovine“.

Dobrodošlicu učesnicima manifestacije su poželjeli ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Bakir Sadović i predsjednik Upravnog odbora Privredne komore Ankare Gjursel Baran.

Nakon uvodnog obraćanja predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) i Centra za razvoj odnosa sa BiH (BIGMEV) su održali prezentacije o trgovinskim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske u sklopu kojih su upoznali prisutne sa  najatraktivnijim privrednim  sektorima za ulaganje u Bosni i Hercegovini.
Počasni konzul Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj sa sjedištem u Bursi Muzafer Čilek je govorio o iskustvu koje je imao kao investitor u Bosni i Hercegovini, te je naglasio da je BiH zemlja u tranziciji koja nudi velike mogućnosti za ulaganje i da će on biti na raspolaganju za svaku vrstu pomoći investitorima iz Republike Turske.

Održavanje manifestacije „Dan Bosne i Hercegovine“ je bila izuzetna prilika da se predstavnicima tridesetak kompanija iz Republike Turske predstave mogućnosti investiranja u Bosni i Hercegovini, te da se zainteresiranim privrednicima daju informacije o uvjetima poslovanja i ekonomskim prilikama u BiH.

Ovom prilikom dogovoren je nastavak saradnje koja će se realizovati posjetom predstavnika kompanija iz Republike Turske Bosni i Hercegovini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.