Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.5.2017 16:07
Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Igor Babić boravio u posjeti italijanskom regionu Toskana

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Milanu Igor Babić je 15. maja 2017. godine boravio u posjeti italijanskom regionu Toskana, u okviru redovnih aktivnosti održavanja kontakta sa predstavnicima vlasti jurisdikcionog područja Genaralnog konzulata u Milanu. Generalni konzul Babić se sastao sa prefektom Firence Alesiom Đufridom (Alessio Giuffrida) i, u odvojenom sastanku, sa kvestorom Firence Albertom Intinijem (Alberto Intini).

Razgovor sa prefektom Đufridom je protekao u izuzetno prijatnom tonu, a sagovornici su imali priliku da razmjene mišljenja o više aktuelnih tema. Generalni konzul Babić je informisao domaćina o aktivnostima GK BiH Milano, te o političkoj, bezbjedonosnoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Prefekt Đufrida je iskazao interesovanje za BiH te želju da je bliže upozna, a izrazio je i spremnost da podrži buduće aktivnosti na promociji BiH u ovome po svemu posebnom gradu i regionu.

Generalni konzul Babić je posjetio i kvestora Firence Alberta Intinija sa kojim je vodio razgovor u kome su dominirale teme iz oblasti bezbjednosti, imigracije, dijaspore i saradnje BiH i ovog regiona u tim sektorima. Obostrano je zaključeno da je saradnja GK BiH Milano sa svim institucijama bezbjednosti u Firenci i Toskani na visokom nivou, ali da ju je i dalje potrebno unapređivati i širiti, a sve na korist zajednice građana BiH u Toskani i zemlje domaćina.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.