Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.5.2015 12:15
Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu suorganizator svečanog koncerta „Srebrenica 1995-2015“

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu, zajedno sa Svjetskom bankom, Centrom za transatlanske odnose Univerziteta Johns Hopkins, bosanskohercegovačkim udruženjem "Bheart" i Američko-bosanskom fondacijom, organizovala je 14. maja 2015. godine svečani koncert pod nazivom „Srebrenica 1995-2015" u povodu obilježavanja 20. godišnjice od genocida koji je počinjen u Srebrenici. Koncert je održan u centralnom holu sjedišta Svjetske banke u Washingtonu, a na koncertu su nastupili bh. pijanista Saša Toperić, direktor Odjela za južnu i centralnu Evropu u MVP SAD-a Tom Yazdgardi na pijanu, izvršni direktor na institutu SAIS Andras Simonyi na gitari, te pijanistica Simone Baron i sopranistica Michele Baron. Koncertu je prisustvovalo 250 gostiju, predstavnika Vlade SAD, javnih i kulturnih institucija SAD-a, diplomatskog kora i bh. dijaspore.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić se obratila zvanicama prigodnim govorom, a prisutne su pozdravili i izvršni direktor Svjetske banke Frank Heemskerk i direktor Centra za transatlanske odnose Daniel Hamilton. Posebno obraćanje, snimljenom video porukom je imao bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton koji je u svom govoru pozvao na jedinstvo i podršku Bosni i Hercegovini, ističući da građani BiH zaslužuju bolji život. 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.