Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.5.2015 11:52
Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu suorganizator konferencije „Prije i poslije Daytona: Prošlost BiH i njena evropska budućnost“

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu je 13. i 14. maja 2015. godine u Washingtonu, zajedno sa  Centrom za transatlanske odnose Univerziteta Johns Hopkins i Američko-bosanskom fondacijom, organizovala dvodnevnu konferenciju pod nazivom „Prije i poslije Daytona: Prošlost BiH i njena evropska budućnost“. Konferencija je organizovana u povodu obilježavanja 20. godišnjice od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, a ambasadorica Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Jadranka Negodić je otvorila Konferenciju.
 
U panel diskusijama upriličenim ovim povodom učestvovali su bivša državna tajnica SAD Madeleine Albright, bivši specijalni predstavnik UN-a u BiH Jacques Klein, izvršni direktor Centra za transatlanske odnose Dan Hamilton, bivši američki ambasadori Swanee Hunt i Richard Kauzlarich, bivši visoki dužnosnik UN-a i OSCE-a u BiH Eduard Joseph, saradnik Instituta SAIS Daniel Serwer, te visoki dužnosnik američkog Ministarstva za domovinsku sigurnost Michael MacQueen.
 
Drugog dana konferencije, koji  je bio  posvećen temama ekonomsko-socijalnih reformi i euroatlanskih integracija, u panel diskusijama učestvovali su zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Hoyt Yee, šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar Wigemark, izvršni direktor Centra za transatlanske odnose Dan Hamilton, i privredni predstavnici  iz BiH:  Mersad Ramović, Energoinvest, Enver Mujezinović, namjenska industrija F BiH, i Mujo Selimović, MIMS Group.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.