Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.10.2021 14:10
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – London

U Ambasadi BiH u Londonu upriličeno je 1. oktobra 2021. godine „Večer kulture Bosne i Hercegovine“, inspirirano Svjetskim danom mira i kampanjom javne diplomatije „12 dana mira".

Događaj je otvorio ambasador Vanja Filipović govorom dobrodošlice, u kojem je istaknuo važnost bh. zajednice u UK i njenih spona sa BiH. Također je podsjetio na značaj teme koja nas je okupila i izrazio zadovoljstvo što i na ovaj način možemo proslaviti Svjetski dan mira i dati doprinos diplomatskoj kampanji „12 dana mira“.

Hor učenika Bosanskohercegovačke dopunske škole London, uz pratnju Dženana Međedovića na gitari, izveo je dvije pjesme - "Kad bi svi ljudi na svijetu" i "Samo da rata ne bude", a nekoliko učenika pročitalo je svoje recitacije, pisane za ovu priliku. Ovih 12 dana pristizali u Ambasadu literarni i likovni radovi na temu mira učenika bh. dopunskih škola.

Nerma Prnjavorac Cridge imala je prezentaciju svog projekta "Sarajevska abeceda/azbuka", slikovnice u formi bojanke, u kojoj djeca učeći slova, uče i o arhitekturi Sarajeva, jer svako slovo predstavlja jedan objekt u Sarajevu.

Okupljenim gostima dijeleći svoje inspirativne priče predstavili Emira Ramić, jedan od osnivača Bh. dopunske škole u UK i slikarica, Mahir Hadžić, nagrađivani matematičar i profesor na Kings college u Londonu i Sheila Osmanović, doktor međunarodnih odnosa i osnivač Terra Consultancy.

Ambasada je pripremila turističke video razglednice BiH koje su bile emitirane cijelo vrijeme trajanja događaja. Također je promovirana i gastronomska ponuda BiH.



23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.