Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.2.2021 15:56
Ambasador BiH u RS Makedoniji Dragan Jaćimović na obilježavanju godišnjice smrti makedonskog predsjednika Trajkovskog

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović prisustvovao je 26. februara 2021. godine obilježavanju sedamnaeste godišnjice smrti makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog i njegovih saradnika.
 
Uz predsjednika Republike Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskog i predstavnike Vlade Republike Sjeverne Makedonije, ambasador Jačimović je položio cvijeće na grob bivšeg predsjednika Trajkovskog i preminulih članova njegove delegacije.

Nakon polaganja vijenaca, prisutni su odali počast minutom šutnje.

Ambasador Jačimović je prisustvovao i komemorativnom skupu u znak sjećanja na makedonskog predsjednika Trajkovskog koji je sa svojim saradnicima tragično stradao u avionskoj nesreći putujući na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar, 2004. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.