Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.1.2021 13:07
Ambasador Alkalaj prisustvovao virtualnoj komemoraciji povodom 76. godišnjice oslobođenja Aušvica

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku ambasador Sven Alkalaj prisustvovao je 25. januara 2021. godine virtualnoj komemoraciji pod nazivom „United Nations Holocaust Commemoration”, koju su povodom 76. godišnjice oslobođenja Aušvica organizovali Park East Sinagoga u Njujorku i United Nation International Holocaust Remembrance.

Na virtualnoj komemoraciji obratili su se generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterres i rabin Arthur Schneier.

Ambasador Alkalaj je u svojoj poruci istakao: “U ovim teškim vremenima kada se suočavamo sa globalnom pandemijom, od izrazite je važnosti održati plamen sjećanja na žrtve holokausta. O holokaustu ja nisam učio iz knjiga, nego od mog oca, koji mi je ispričao kako je fašistički režim u Bosni i Hercegovini ubio više od 10 000 Jevreja, među kojima i 36 članova moje porodice. Dužni smo da održavamo sjećanje na sve žrtve holokausta da bi osigurali da nikad više zaista znači NIKAD VIŠE.”

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.