Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
26.1.2021 16:08
Ambasador BiH u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović osigurao pomoć za opštinu Kostajnica

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović je ubrzo nakon potresa u Hrvatskoj, koji je teško pogodio i dijelove BiH, razgovarao s predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim i tom prilikom zamolio za pomoć za opštinu Kostajnica koja je tada pretrpjela veliku štetu. Premijer Zaev je odmah obećao pomoć što je ubrzo i formalno realizirano kroz odluku Vlade Republike Sjeverne Makedonije da finansijski pomogne ovoj bosanskohercegovačkoj opštini.

Ambasador Jaćimović je održao i sastanak sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim i tom ga prilikom upoznao sa nastalom situacijom u opštini Kostajnica. Podrška glavnog grada Sjeverne Makedonije također nije izostala, te će ovih dana iz budžeta grada Skoplja biti uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović se zahvalio premijeru Zoranu Zaevu i gradonačelniku Skoplja Petreu Šilegovu na velikoj podršci i prijateljskom odnosu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.