Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.1.2021 14:11
Ambasador Bosne i Hercegovine u Libiji Nermin Mešinović predao akreditivna pisma

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Libiji Nermin Mešinović predao je 23. januara 2021. godine akreditivna pisma predsjedniku Predsjedništva i vlade Nacionalnog jedinstva Libije Fayezu al-Sarraju. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u Palati Qasr Al-Diyafa uz prisustvo ministra vanjskih poslova Libije Muhameda Taher Siale.

Nakon ceremonije upriličen je kraći razgovor kojom prilikom je predsjednik Sarraj poželio dobrodošlicu ambasadoru Mešinoviću u Libiju kao njegovu drugu domovinu i obećao mu  svu potrebnu pomoć libijskih institucija za uspješno obavljanje fumkcije ambasadora. Zatim je istakao odlične dugogodišnje prijateljske i bratske odnose dviju zemalja.

Ambasador Mešinović se zahvalio na lijepim riječima dobrodošlice i ukratko upoznao domaćine sa prioritetima svog ambasadorskog mandata. Posebno je istakao namjeru za  intenzivnijim promovisanjem i širenjm poslovnog okruženja, kao i stvaranjem uslova za veće investicije. Izrazio je nadu da će to dovesti do povećanja obostranih ulaganja kao i trgovinske razmjene.

Ambasador je naglasio potrebu i za dodatnim razvojem bilatertalnog dijaloga na najvišem nivou, te izrazio nadu da će se uskoro upriličiti posjete na istom.

Predsjednik Sarraj se s tim u potpunosti saglasio i zamolio ambasadora da prenese njegov poziv članovima Predsjedništva BiH da učine zvaničnu posjetu Državi Libiji.




Video
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.