Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.1.2021 14:36
Uspostavljena tehničko-poslovna saradnja između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i bh. konzorcija na čelu sa VS-Trend iz Bihaća koji je potpisao ugovor u vrijednosti od 40 miliona eura

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu, 13. januara 2021. godine je održan drugi po redu online sastanak sa predstavnicima bh. konzorcija, koji okuplja pet kompanija iz Bosne i Hercegovine, a kojeg predvodi VS-Trend iz Bihaća.

Sastanku su prisustvovali predstavnici poslovne delegacije iz Bosne i Hercegovine koju je predvodio direktor firme VS Trend iz Bihaća Sabahudin Blažević, a u ime Ambasade Bosne i Hercegovine sastanku su prisustvovali ambasador Emir Poljo i tehnički sekretar Amra Agović.

Na sastanku je uspostavljena tehničko-poslovna saradnja između Ambasade Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu i bosanskohercegovačkog poslovnog konzorcija na čelu sa VS-Trend, koji u narednom periodu treba realizovati niz značajnih projekata na području Kraljevine Danske. Vrijednost projekta, za koji je već potpisan ugovor sa danskim partnerom, iznosi 40 miliona eura, a planirano je angažovanje između 150 i 200 radnika i stručnog osoblja iz Bosne i Hercegovine.

Ambasada Bosne i Hercegovine je dala svoj doprinos u realizaciji priprema za registraciju podružnice u Kopenhagenu.

Ambasador Poljo je istakao da će Ambasada i dalje, u kapacitetu kojim raspolaže, sarađivati sa ovom bh. kompanijom, promovišući pozitivne vrijednosti kompanija iz Bosne i Hercegovine, kako bi se što uspješnije predstavljale na poslovnom tržištu Kraljevine Danske.

Istakao je i da saradnja podrazumijeva i svu podršku koju Konzularno odjeljenje Ambasade može pružiti našim građanima koji, tokom realizacije ovog projekta, budu na privremenom radu u Danskoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.