Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.12.2020 14:27
Ambasadorica BiH za Slovačku Republiku sa sjedištem u Pragu Martina Mlinarević predala akreditivna pisma predsjednici Slovačke Republike

Ambasadorica Bosne i Hercegovine za Slovačku Republiku sa sjedištem u Pragu Martina Mlinarević predala je 02. decembra 2020. godine akreditivna pisma predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj.

Tom prilikom ambasadorica Mlinarević zahvalila se predsjednici Čaputovoj na stabilnom prijateljstvu i uspješnoj dosadašnjoj bilateralnoj saradnji dviju zemalja, kontinuiranoj slovačkoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te pomoći u napredovanju ka partnerstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji.

Ambasadorica Mlinarević takođe je iskazala zahvalnost slovačkoj predsjednici u ime žena Bosne i Hercegovine pošto je svojom ličnom i političkom borbom za pravdu te aktivizmom glede nasilja nad ženama i u području ekologije postala svojevrsnim uzorom u istinskoj snazi, bez obzira na poteškoće.

Predsjednica Čaputova poželjela je ambasadorici Mlinarević dobrodošlicu u Slovačku. Tokom susreta posebno se zanimala za stanje u Bosni i Hercegovini, s obzirom na pandemiju COVID-19 i kako se zemlja nosi sa epidemiološkom situacijom.

Ambasadorica Mlinarević je podsjetila i na prošlogodišnju odgođenu posjetu slovačke predsjednice zbog bolesti našoj zemlji te iskoristila priliku da ponovi poziv za posjetu. Predsjednica Čaputova se iskreno zahvalila rekavši da se nada i vjeruje da će do planirane posjete doći čim se steknu uslovi.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.