Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
6.9.2020 13:39
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević posjetila grad Hodonin

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević bila je 05. i 06. septembra 2020. godine gošća gradonačelnika grada Hodonina i guvernera Južnomoravskog kraja, u povodu obilježavanja Dana slavenske kulture.

Izložba kulturno-historijskog bogatstva i baštine Bosne i Hercegovine, kao i njenih čudesnih prirodnih znamenitosti u sklopu Dana slavenske kulture, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Češke Republike Miloša Zemana, premijera Andreja Babiša, Ministarstva kulture Češke Republike, Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu, stigla je u grad Hodonin, te će u istom ostati otvorena do početka oktobra u Domu kulture.
 
Ambasadoricu Mlinarević su vlasti Južnomoravskog kraja ugostili kroz razgovore o bilateralnoj saradnji kako dvaju zemalja, tako i lokalnih zajednica, privrednika i uvezivanja poslovnih subjekata. Ambasadorica je iskoristila priliku da se zahvali za ukazano gostoprimstvo i izrazila nadu da će budućnost donijeti bolje uvjete za zajedničku saradnju, s posebnim naglaskom na turistički potencijal Bosne i Hercegovine s ciljem da se predstavi Češkoj Republici kao nezaobilazna destinacija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.