Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.3.2020 14:21
Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić sastao se sa ministrom vojne industrije Egipta Mohammedom El-Assarom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić sastao se 2. marta 2020. godine sa ministrom vojne industrije Egipta Mohammedom El-Assarom.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima daljeg jačanja bilateralnih odnosa i saradnje BiH i Egipta, posebno kada je riječ o privredi.
Ambasador Spahić je tom prilikom istakao da je namjenska industrija BiH prošle godine ostvarila izvoz od 120 miliona USD i da je Egipat drugi na listi zemalja uvoznika proizvoda ove industrije iz Bosne i Hercegovine.

Ministar El Assar je naglasio da postoji uspješna saradnja na polju vojne industrije između kompanija koje su pod nadzorom egipatskog ministarstva vojne industrije i kompanija iz BiH, te da postoje dobri uslovi da se ta saradnja dalje razvija, naročito u oblasti proizvodnje municije i naoružanja.

Na kraju sastanka ministar El Assar je poželio uspješan rad ambasadoru Spahiću.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.