Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.9.2019 15:05
Sastanak sa predsjednikom Tgovinsko-industrijske komore Prahova Aurelijanom Gogulesku

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić je 12.09.2019. godine posjetio  Trgovinsko-industrijsku komoru regije Prahova i sastao se sa predsjednikom Aurelianom Goguleskuom.

Ambasador Ćeranić je predstavio  potencijale Bosne i Hercegovine i moguću saradnju u komplementarnim sektorima, promociji Bosne i Hercegovine od strane Ambasade BiH u Bukureštu na važnim događajima u regiji Prahova, pružanju informacija i povezivanje privrednika dvije zemlje, uspostavljanje saradnje između planinskih centara i razmjena iskustava, kao i povezivanju opština i gradova u cilju promovisanja kulturnih i poslovnih veza.

Predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Prahova  Aurelian Gogulesku je istakao važnost diplomatske podrške u ekonomskim aktivnostima, ukazao na dobru saradnju sa institucijama Bosne i Hercegovine u nadi da će se ista nastaviti.

Predstavlјeni su privredni potencijali okruga Prahova, kao i aktivnosti iz oblasti od interesa za potencijalnu buduću ekonomsku saradnju. Rumunija izvozi u Bosnu i Hercegovinu proizvode iz hemijske, metalne i drvne industrije, dok prizvode od metala, duvan, hrane i minerala najčešće uvoze iz Bosne i Hercegovine.

Po završetku sastanka, ambasador Ćeranić se upisao u Zlatnu knjigu Privredno-industrijske komore Prahova

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.