Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.3.2019 13:38
Ambasada Bosne i Hercegovine u Tokiju učestvovala na Festivalu „Minato-svjetski karneval“

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tokiju učestvovala je 24. marta 2019. godine na Festivalu „Minato - svjetski karneval“, koji tradicionalno organizira tokijska općina Minato, a podržava Ministarstvo vanjskih poslova Japana i nekolicina međunarodnih i turističkih asocijacija općine Minato.

Štand BiH je bio dekoriran plakatima i simbolima BiH, a posjetiteljima su ponuđene i štampane turističke brošure na japanskom/engleskom jeziku. Također je prezentirano vino iz BiH, koje se već četvrtu godinu uspješno izvozi na japansko tržište. Vino je omiljeno piće Japanaca, a kao dobri poznavaoci istog, našem vinu su nakon degustacije, dali su najviše ocjene i pokazali inters za njegovom nabavkom.

Štand Ambasade BiH posjetili su mnogi gosti karnevala zainteresirani za posjet našoj zemlji. Jedan broj njih je već bio u BiH i za svoj boravak su dali izuzetno pozitivne komentare.

Zamjenik gradonačelnika opštine Minato Akira Oyaizu, posjetio je štand Ambasade BiH i zahvalio se privremenom otpravniku poslova Mensuru Jusiću na tradicionalnom učešću na ovom za općinu Minato veoma važnom društvenom projektu. Privremeni otpravnik poslova Jusić je zahvalio zamjeniku gradonačelnika Oyaizu na uspješnoj organizaciji Festivala, na ambasadama besplatno ustupljenim štandovima, što je omogućilo istim da budu vidljivije u ovoj tokijskoj općini.

Pored Ambasade BiH na Festivalu je učestvovalo još 25 ambasada, te jedan broj međunarodnih organizacija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.